TRAVNIK

Povezivanje gospodarstvenika iz Travnika s dijasporom i stvaranje novih poslovnih prilika

02.08.2024.
u 20:23

U okviru manifestacije "Dani dijaspore", koja se tradicionalno održava u Travniku, u petak je organiziran susret gospodarstvenika s tog područja i dijaspore.

Kako je navedeno, manifestacija predstavlja izvanrednu priliku za neformalno druženje, razmjenu pozitivnih primjera i praksi te uspostavljanje novih poslovnih kontakata.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović iskoristio je priliku te prisutne informirao o tekućim i planiranim projektima u Travniku, naglasivši važnost umrežavanja gospodarstvenika i ostvarivanja novih poslovnih suradnji.

"Dani dijaspore" predstavljaju izvanrednu platformu za povezivanje lokalnih i gospodarstvenika iz dijaspore, što i jeste osnovna misija i ključ za razvoj i jačanje ekonomskih veza, rečeno je na susretu.

Jedan od glavnih ciljeva današnjeg događaja bio je umrežavanje gospodarstvenika, s posebnim naglaskom na ostvarivanje suradnje između lokalnih i firmi iz dijaspore. Manifestacija, također omogućava sudionicima da se upoznaju s rukovodstvom i procesima proizvodnje kompanija iz Travnika, čime se otvaraju nove mogućnosti za suradnju i zajedničke projekte.

Posebno je istaknut posjet kompaniji Icarus doo, gdje su članovi delegacije imali priliku razgovarati s mladim gospodarstvenicima. Ovaj posjet rezultirao je uspostavljanjem značajnih kontakata koji će doprinijeti daljem razvoju poslovanja u regiji.

Današnji program uključivao je i panel sesiju na temu "Suradnja lokalne zajednice i dijaspore za održivo investiranje". Na panelu su sudjelovali istaknuti gosti, uključujući direktora nevladine organizacije Bravo - Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities Ismaila Šehića, predstavnika Asocijacije gospodarstvenika iz Švedske Mehu Kapu, i dr. sci. Daria Jerkovića. Ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić, također je uputio prisutnima značajne poruke o važnosti uključivanja dijaspore u razvoj lokalnih zajednica.

Igor Kapetanović predstavio je grant program USAID-a "Diaspora Invest", koji pruža podršku investicijama dijaspore u Bosni i Hercegovini. Ovaj program ima za cilj poticanje investicija koje će doprinijeti ekonomskom razvoju i održivosti lokalnih zajednica.

Manifestacija "Dani dijaspore" nastavila je svoju tradiciju organiziranja ključnih susreta u povezivanju lokalnih gospodarstvenika s dijasporom, stvarajući tako temelje za buduće uspješne poslovne suradnje i investicije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?