događaj okupio ključne aktere iz poslovnog, političkog i društvenog života

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin sudjelovao na II. Centralna Business Forumu u Vitezu

20.09.2024.
u 12:56

Vitez je bio domaćin II. Centralna Business Foruma, događaja koji okuplja ključne aktere iz poslovnog, političkog i društvenog života regije. Forum je u hotelu Via otvorio predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić.

Na prvom panelu pod nazivom „Gradimo i izgradimo BiH zajedno” je sudjelovao predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin uz predsjednicu Federacije BiH Lidiju Bradaru, ministra raseljenih i izbjeglih osoba u Vladi FBiH Nerina Dizdara, Nikicu Pažina predsjednika Hrvatskog poslovnog kluba, ministra obrazovanja, kulture i športa Srednjobosanske županije Bojana Domića i predsjednika Područne gospodarske komore Banja Luka Gorana Račića.

Moderator panela je bio Ivan Sajević. Panelisti su se dotaknuli mnogih zanimljivih činjenica i izazova koji su ključni za razvoj BiH od javne uprave kao značajnog faktora u kreiranju procesa koji bi trebali biti razvojnog karaktera, obrazovanja, problema nedostatka radnika, potencijala za razvoj.

Turizam u BiH je istaknut kao veliki neiskorišteni potencijal koji pruža neiscrpne mogućnosti koje se mogu iskoristiti za otvaranja novih radnih mjesta i stvaranje jedne općenito pozitivne klime, i taj potencijal je potrebno s jednom strateškom politikom i sveobuhvatnim pristupom iskoristiti. Ovaj dvodnevni događaj kroz nekoliko panela s eminentnim sudionicima iz područja gospodarstva, ekonomije, energetike, turizma, IT sektora, obrazovanja ima cilj razvijanje mreže profesionalnih kontakata, stvaranje inspirativnog i poticajnog okruženja za razmjenu znanja, ideja i iskustava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?