Hrana za dušu

Probajte pojesti samo jedan tanjur međimurske pretepene juhe!

15.01.2023.
u 08:48

Pretepenu juhu u restoranu Terbotz serviraju u glinenim zdjelicama i poslužuju u kombinaciji s malim štruklima. Juhe nema bez malo kiselog vrhnja, komadića slanine i crvene paprike koja ovom blagom jelu daje intenzitet.

 | Autor : Vigor Klaić Foto: Vigor Klaić

Domaća pretepena juha

Sastojci:

1 glavica luka 

1 lovorov list

1 žlica crvene mljevene paprike

svinjska mast

200 ml kiselog vrhnja

200 g suhog mesa

mesni temeljac

sol, papar, brašno

Priprema:

U vrućoj tavi rastopite svinjsku mast, dodajte nasjeckani luk i dimljeno meso te kratko prepržite. Zatim dodajte crvenu mljevenu papriku, zalijte temeljcem, začinite solju i paprom i pustite kuhati 20-ak minuta. Pred kraj kuhanja napravite „pretep“ tako da u zdjelici pomiješate kiselo vrhnje i brašno, te dobivenu smjesu ulijte u juhu i kuhajte još 5 minuta. Gotovu juhu pospite bučinim sjemenkama i s malo bučinog ulja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?