Humanitarna akcija Marijinih ruku i OŠ Bijakovići

Školarci od srca darivali drugu djecu i njihove obitelji koje su u potrebi

16.12.2022.
u 21:01

Dok smo u došašću, vremenu kada radosna srca iščekujemo Božić, pozvani smo činiti djela milosrđa i pružiti ruku onima koji to trebaju.Tako se i ove godine u organizaciji Osnovne škole Bijakovići i humanitarne udruge "Marijine ruke" održala humanitarna akcija u kojoj su djeca školarci od srca darivala drugu djecu i njihove obitelji koje su u potrebi, piše Večernji list BiH.

Uljepšali Božić

Humanitarna akcija održala se u školskim prostorijama u dvjema školskim smjenama. Djeca su u školu donijela svoje darove namijenjene potrebitima, a članovi Marijinih ruku te su darove preuzeli te će ih proslijediti onima kojima je to potrebno te na taj način i njima uljepšati ovogodišnji Božić. Nekoliko riječi s nama je podijelio Josip Ilić, član humanitarne udruge "Marijine ruke".

- I ove godine na poticaj djelatnika Osnovne škole Bijakovići odlučili smo se na ovu akciju da njihovi učenici preko Marijinih ruku darivaju djecu u potrebi, tako da sva djeca u okolici Međugorja, Ljubuškog, Čapljine, Mostara…. dobiju sve potrebno za Božić, da znaju da imaju nekoga svoga iz Međugorja i Bijakovića, da ih se naši učenici sjete na ovakav način. Ova ideja je zaživjela prošle godine, tako da i ove godine imamo mnoštvo učenika koji donesu svoj dar. Imamo lijepih darova, lijepih čestitki, tako da smo zadovoljni, a toj djeci će dobro doći ovakvo iznenađenje. Svake godine imamo sve više i više djece koju obradujemo, tako da će nam ovi darovi dobro doći. U našoj udruzi rasporedimo sve ove darove, tako da svi dobiju jednako, Bogu hvala - kazao je Josip, a djelatnici Osnovne škole zahvalili su svima na sudjelovanju u ovoj humanitarnoj akciji.

Dobra djela

- Kao i svake godine u vremenu došašća pripremamo se dobrim djelima da bismo što bolje i ljepše dočekali Isusov rođendan. Tako su se djeca u Osnovnoj školi Bijakovići sa svojim roditeljima, učiteljima i nastavnicima pripremali kroz protekle dane i prikupili velik broj paketića za obitelji, za one koji su u potrebi. Vođeni smo onim biblijskim citatom "Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!" (Mt 25, 45), stoga nadamo se da ćemo donijeti osmijehe na lica djece i obitelji koje možda nemaju sve što mi imamo u izobilju - poručili su iz OŠ Bijakovići.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije