Starinski biskvit s jabukama, orasima i grizom pripremite po receptu na čaše. Potrebna vam je obična čaša od jogurta zapremnine 2 decilitra.
Sastojci:
- 2 velika jaja
- 2 velike jabuke
- 1 čaša šećera
- 1 čaša oštrog brašna
- 2 čaše mljevenih oraha
- 1 čaša griza
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Jabuke ogulite i naribajte. U jednoj posudi dobro promiješajte brašno, prašak za pecivo, griz i orahe. U drugu posudu ubacite jaja i šećer pa miksajte oko pet minuta, sve dok smjesa ne postane gusta i svijetložuta. Zatim malo po malo dodajte ulje miksajući na manjoj brzini. Dodajte mješavinu iz prve posude, sve dobro sjedinite i naposljetku umiješajte naribane jabuke.
Kalup za pečenje namažite masnoćom i pospite s malo oštrog brašna. Ulijte smjesu, lagano je rasporedite kuhačom ili špatulom.
Pecite kolač u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Kada se kolač odvoji od rubova kalupa, čačkalicom ili nožem provjerite je li pečen u sredini. Ako na njima nema vlažnih ostataka smjese, izvadite kolač iz pećnice i pustite ga da se ohladi do kraja, piše Story.hr.