Ova Torta od višanja i čokolade je preukusna, jednostavno topi se u ustima.
Priprema nije komplicirana, tako da slobodno se bacite na posao, zasučite rukave i pratite upute, piše Klaci.biz.
SASTOJCI:
TAMNI BISKVIT:
4 jaja
4 žlice šećera
3 žlice brašna
2 žlice kakao praha
1/2 prašak za pecivo
SVIJETLI BISKVIT S VIŠNJAMA:
100 g brašna
1/2 prašak za pecivo
1 jaje
60 g šećera
1 vanilin šećer
70 ml mlijeka
50 ml ulja
20 g mljevenih oraha
150 g višanja
KREMA:
3 kom puding od čokolade
900 ml mlijeka
110 g šećera
150 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA TAMNOG BISKVITA
1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakao prahom.
2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
3. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
4. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom.
5. Dodajte pripremljeno brašno i nastavite miksati.
6. Dodajte dvije žlice bjelanjaka i kratko miksajte.
7. Preostale bjelanjke dodajte smjesi i sjedinite sa pjenjačom.
8. Smjesu istresite i rasporedite na masni papir u kalupu promjera 26 cm.
9. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20-25 min.
10. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, a zatim ga prerežite na dva jednaka dijela.
PRIPREMA SVIJETLOG BISKVITA SA VIŠNJAMA
1. U većoj zdjeli brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.
2. Nastavite dodavati jaje, šećer, vanilin šećer, mlijeko, ulje i mljevene orahe, sastojke miksajte.
3. Smjesu rasporedite na masnom papiru u istom kalupu promjera 26 cm.
4. Ocijeđene višnje iz teglice rasporedite preko smjese.
5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20-25 min.
6. Biskvit ostavite da se ohladi.
PRIPREMA ČOKOLADNE KREME
1. U zdjelu dodajte puding od čokolade, šećer i 200 ml mlijeka, sastojke pomiješajte pjenjačom.
2. Preostalo mlijeko stavite kuhati.
3. Kada zakipi sklonite sa strane, umiješajte pripremljeni puding, zatim vratite kuhati.
4. Gotovo sklonite sa strane i dodajte narezanu čokoladu za kuhanje, miksajte dok se ne istopi.
5. Prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
6. Nakon hlađenja kremu izmiksajte.
7. Posebno izradite vrhnje za šlag da se učvrsti.
8. Gotov šlag dodajte kremi i sve sjedinite.
SLAGANJE
1. Tamni biskvit.
2. 1/3 kreme.
3. Svijetli biskvit sa višnjama.
4. 1/2 kreme.
5. Tamni biskvit.
6. Sa preostalom kremom premažite cijelu tortu.
7. Stavite ju u frižider da se stegne.
8. Po želji ukrasite tortu.