Tri kola prije kraja rukometnog prvenstva BiH Izviđač osvojio naslov

22.04.2023.
u 08:42

Ljubuški, "glavni rukometni grad u BiH", opet slavi. Njegov Izviđač, tri kola prije kraja prvenstva, pobjedom u četvrtak protiv Konjuha u Živinicama (37:35), deveti je put u svojoj bogatoj i plodnoj povijesti osvojio naslov rukometnog prvaka BiH. Slobodno možemo reći kako je Izviđač najbolji rukometni klub u BiH od kada je nastala ova država.

Jedan od najboljih klubova u BiH

Usuđujemo se reći kako je Izviđač jedan od najboljih sportskih klubova u Bosni i Hercegovini uopće, računajući sve sportove, od "klikera" do svemoćnog nogometa. Izviđač je utemeljen sada već daleke 1956. godine. Od tada je stalno rastao i veliki je rukometni rasadnik, "tvornica" je reprezentativaca BiH i Hrvatske.

Trener rukometaša Izviđača CO Toni Čolina rado se odazvao dati izjavu za Večernjak:

- Još smo svi pod dojmom utakmice u Živinicama i slavlja nakon svega, ali nismo previše slavili. Nismo ni večerali kako treba, žurilo nam se vratiti se što prije u Ljubuški. Stigli smo kasno poslije ponoći. Nije bilo ni posebnog dočeka, ta radni je dan, ali nećemo propustiti proslavu. Bit će to 6. svibnja u središtu Ljubuškog. Nema opuštanja, još nas čeka mnogo posla. Želimo, uz prvenstvo, osvojiti i Kup BiH. Već danas počinjemo pripreme za tu "akciju". Osigurali smo završnicu, ali još ne znamo gdje će se ona igrati. Bilo je planirano da to bude u Nevesinju, ali čini se da će tu čast dodijeliti nekome drugom. Ljubuški ovaj put nije u konkurenciji, bili smo organizatori lani, kada smo bili i osvajači pobjedničkog pehara - kaže Toni Čolina.

Kaže i da je kroz prvenstvo bilo "svačega", ali da je njegova mlada i borbena momčad prebrodila sve "scile i haribde".

- Nije lako igrati i stalno pobjeđivati, ali mi smo "istrenirani" za to. Gdje je bilo najteže? Pa, možda u Gračanici - dodao je trener Ljubušaka.

Pohvala igračima

Trener Toni Čolina pohvalio je sve svoje rukometaše, ali je osobito istaknuo doprinos Ivana Pavlovića, Milana Vukšića, Diana Ćeška, Matja Ljubića, Harisa Suljevića...

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije