Ako vam se često dogodi da masnoću s tave ne operete odmah, nego tek kasnije, onda sigurno znate da ribanje tvrdokorne masnoće može biti naporan i težak zadatak. Međutim, postoji jedan veoma jednostavan način uklanjanja zagorjele masnoće, i to brzo, i bez kupovine skupih proizvoda, piše The Sun.
Prvo uzmite svoju prljavu tavu i napunite ju kipućom vodom do vrha. Ostavite ju nekoliko minuta i zatim ju ispraznite, ali nemojte ju sušiti. Zatim po dnu posude pospite sodu bikarbonu, pogotovo na dijelove koji imaju najviše masnoće ili gdje je zagoreno.
Zatim na sodu bikarbonu dodajte i malo soli ,a najbolji je odabir krupna morska sol. Nakon toga u praznu bocu s raspršivačem ulijte bijeli ili jabučni ocat te ga poprskajte po posudi. Kada se krenu raditi mjehurići, znat ćete da kreće djelovati.
Na kraju uzmite vlažnu spužvicu i dobro oribajte tavu, kao i sve mrlje i prljavštinu koje se na njoj nalaze. Za vrijeme ribanja primijetit ćete da se stvaraju mjehurići, a nakon pet do deset minuta ribanja, samo isperite posudu za pečenje i spremni ste za ponovno korištenje.