Conde Nast Traveller

Ugledni časopis uvrstio hrvatski otok među najbolje na svijetu

29.10.2022.
u 18:59

Otok Hvar našao se na popisu najboljih otoka na svijetu prema izboru čitatelja i urednika uglednog stranog časopisa Conde Nast Traveller za 2022. godinu.

"Otoci mogu biti očaravajući i tajanstveni, baš kao što mogu biti utočišta na kojima ćete pronaći sklonište", piše magazin koji je najbolje otoke svijeta razvrstao po kategorijama. Tako se otok Hvar našao na sedmom mjestu u kategoriji najljepših europskih otoka, prenosi Index.

Naime, mjesta se ocjenjuju prema različitim kriterijima, uključujući uslugu, hranu i atmosferu.

Grčka je država s najviše otoka na popisu uglednog časopisa. Slijede ju Španjolska i Italija koje imaju po tri otoka na popisu. Ibiza je ove godine odnijela titulu najboljeg otoka u Europi.

Hvar prošle godine proglašen najboljim europskim otokom

Ovo nije prvi put da se otok Hvar našao na popisu Conde Nast Travellera. Prošle godine Hvar je proglašen najboljim europskim otokom po izboru njihovih čitatelja te je izabran i za šesti najbolji otok na svijetu. 

 

Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posjet tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima, ukazujući na poznatu hvarsku statistiku - da je upravo ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje. Titulu najboljeg europskog otoka Hvar je dobio i 2019. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije