stoje 200 EURA

VIDEO: Pogledajte snimke smještaja u Kataru, privremeno je osigurano čak 130.000 soba

16.11.2022.
u 16:48

Smještajni kapaciteti u Kataru jedna su od zanimljivijih tema uoči Svjetskog prvenstva, a kako se Mundijal bliži, tako navijači koji su već stigli u ovu azijsku zemlju objavljuju snimke apartmana i soba.

Katar s populacijom od tri miliona stanovnika ima manje od 31.000 hotelskih soba. S obzirom na to da će broj navijača koji stižu sa svih krajeva svijeta biti neusporedivo veći, u Kataru su odlučili pripremiti čak 130.000 soba za privremeni smještaj koje će kasnije biti iskorištene za nešto novo.

Posebno zanimljivi su kontejneri u kojima će boraviti najveći dio navijača. Iako su pojedinci bili skeptični za dinamiku njihove izgradnje, svi su spremni i prvi navijači već su se tu smjestili.

Qatar hotels for the World Cup looking fyre!!! pic.twitter.com/FKVBwVbYSr

— Barstool Sports (@barstoolsports) November 15, 2022

Poojavile su se prvi snimci iz smještajnih kontejnera u kojima se vidi šta to navijači dobivaju za oko 200 eura, koliko košta krevet.

Sobe sadrže toalet, mini-hladnjak te aparate za čaj i kavu. Kontejneri se nalaze jedan do drugog i protežu se preko velikih polja.

rooms made out of shipping containers for #WorldCup visitors cost $200 a night.

with a population of 3m, Qatar has fewer than 31,000 hotel rooms so organisers identified a total of 130,000 rooms in alternative accommodation, mostly temporary housing.pic.twitter.com/JzRNJfkxSU

— King Melvin (@melvinnasasira) November 10, 2022

Inače, navijačka sela nalaze se 40 minuta vožnje od stadiona na kojima će se igrati Svjetsko prvenstvo. Alkohol se smije konzumirati samo na unaprijed određenim lokacijama poput hotelskih restorana i barova. Prodavat će se i u blizini stadiona, ali unošenje na tribine neće biti moguće, prenosi Klix.ba. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?