Usvojeno Izvjeće o radu

Vijeće ministara BiH uz brojne izazove jasno definiralo posvećenost ubrzanju reformskih procesa

Vijeće ministara BiH
18.07.2024.
u 16:45

Na prijedlog Ureda predsjedateljice usvojeno je Godišnje izvješće o radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, u kojoj je održano 57 sjednica, i to 35 redovitih i 22 izvanredne sjednice.

Na sjednicama je razmotreno više od 1.400 točki, a usvojeno je devet prijedloga zakona, dvije strategije, 226 odluka, uključujući i prijedloge odluka o ratifikaciji sporazuma, 364 informacije i izvješća te je podržano 55 sporazuma/ugovora/inicijativa kojima BiH jača suradnju na bilateralnom i multilateralnom planu.

Kako je priopćeno, Vijeće ministara BiH, uz brojne izazove, jasno je definiralo svoju posvećenost ubrzanju reformskih procesa, a poseban fokus usmjeren je na podršku integraciji Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, u skladu sa ustavnim nadležnostima i dogovorom unutar zemlje.

-Kontinuiranom suradnjom s relevantnim partnerima unutar zemlje i s međunarodnim partnerima Vijeće ministara BiH pokazalo je odlučnost i sposobnost da se nosi s izazovima koji stoje pred zemljom. Potvrda tome je rad u kontinuitetu i bez zastoja koji je omogućio Vijeću ministara BiH ubrzanje implementacije nužnih zakonodavnih, socioekonomskih i društvenih reformi u skladu s nadležnostima institucija Bosne i Hercegovine - navodi se u priopćenju nakon sjednice Vijeća ministara BiH.

Predanost reformama vrednovana je, kako se napominje, u prosincu 2023. godine kada je Europska komisija dala uvjetnu preporuku za pokretanje pregovaračkog procesa za ulazak Bosne i Hercegovine u Europsku uniju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?