Odvjetnička komora FBiH

Za Zakon o odvjetništvu FBiH na koje je suglasnost dalo Vijeće odvjetničkih komora Europe

02.02.2020.
u 19:39

Na danas održanoj izvanrednoj Skupštini Odvjetničke komore Federacije BiH, u Sarajevu,  naloženo je Upravnom odboru OKFBiH da traži od Vlade FBiH i Federalnog ministarstva pravde da iz parlamentarne procedure povuku Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o odvjetništvu FBiH iz siječnja ove godine.

Ovom prilikom je podržan rad povjerenstva OKFBiH u radnoj grupi Federalnog ministarstva pravde za izradu Prednacrta zakona o odvjetništvu FBiH, na način da se ustraje na prijedlozima novog Zakona o odvjetništvu FBiH na koje je suglasnost dalo Vijeće odvjetničkih komora Europe (CCBE).

Također, upućen je zahtjev da Federalno ministarstvo pravde i Vlada FBiH pokrenu parlamentarnu proceduru u cilju donošenja novog Zakona o odvjetništvu FBiH.  

Kako je zaključeno, ukoliko se tijekom rada na donošenju novog Zakona o odvjetništvu FBiH pojave opstrukcije od Federalnog ministarstva pravde, ili u slučaju nemogućnosti da se postigne dogovor sa OKFBiH u vezi s važnim pitanjima, a posebno Tarifom o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika, ovlašćuje se Upravni odbor OKFBiH da poduzme sve aktivnosti i mjere koje štite samostalnost i neovisnost odvjetništva. 

Zadužen je i  Upravni odbor OKFBiH da imenuje povjerenstvo za izradu teksta Tarife o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika, priopćeno je iz OKFBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije