mostar

Završen projekt besplatnih tečajeva Studentskog zbora

18.06.2016.
u 11:00

Jučerašnjim činom svečanog uručenja diploma završen je projekt “Besplatni studentski tečajevi” u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Sveukupno su studenti mogli pohađati devet različitih tečajeva (ples, fitness, informatiku, talijanski, francuski, engleski, njemački, znakovni jezik, samoobranu), a ukupan odziv bio je 3100 studenata. Tečajevi su trajali gotovo puna tri mjeseca, od ožujka do lipnja, a izvodili su ih studenti, apsolventi, uz potporu svojih mentora/profesora. Predsjednica Studentskog zbora Janja Marušić zahvalila je svima koji su sudjelovali u realizaciji tečaja te je uručila potvrdnice i čestitala studentima koju su ih dobili.

- Ponosna sam na to što smo organizirali devet tečajeva. Studenti su mogli pronaći dosta toga zanimljivoga za sebe. Ovo je najkompleksniji projekt Studentskog zbora i drago mi je što je sve ovo uspjelo, rekla je predsjednica Marušić.

Koordinatorica besplatnih tečajeva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Tonina Ibrulj naglasila je kako je znanje skupo, a ovo je prilika da dobiju besplatno znanje i na ovaj način rade na sebi. - Predavači su studenti sa Sveučilišta u Mostaru koji su završili preddiplomski studij, a potvrdnice su potpisivali pročelnici odjela tako da su one licencirane i vrijede studentima prilikom zapošljavanja, objasnila je Ibrulj. Ovom dodjelom diploma završen je projekt besplatnih tečajeva Studentskog zbora koji će se nastaviti i akademske 2016./2017. godine.•

U poglavarstvu općine Domaljevac-Šamac održan je svečani čin prezentacije rezultata projekata u okviru UNDP programa LOD IV. Radi se o programima vrijednosti oko 270.000 KM koji su realizirani neposredno nakon poplava, a realizirali su ih civilna društva u suradnji s Općinom i UNDP-om. Prvi projekt “Sanacija i obnova dijela Hrvatskog doma u Domaljevcu” realiziran je u suradnji s nevladinom udrugom Sunce. U suradnji s udrugom DON iz Prijedora realiziran je projekt “Čuvajmo tradiciju i pomažimo drugima“.

Treći projekt “Jačanje savjesti o okolišu i bezdeponijsko gospodarenje otpadom” realiziran je s nevladinom udrugom Sunce, a vrijednost je oko 12.000 KM. Projekt “Dovršetak radova na Centru za zdravo starenje i obuka njegovatelja” implementirala je udruga Treća radost.

To je kapitalni projekt za općinu, a vrijednost je 120.000 KM. Peti projekt “Razvojem korparstva do samozaposlenja” realiziran je u suradnji općina Domaljevac-Šamac i Šamac te nevladine udruge DON. Vrijednost je 90.000 KM, od čega je Domaljevcu-Šamcu pripalo 24.000 KM. 


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije