OSUMNJIČEN ZA UBOJSTVO

Prijateljica ubijene Osječanke: 'Nešto tu ne štima. Htjela je prekinuti'. Objavljene i poruke: Posesivan je...

23.09.2023.
u 14:58

Državno je odvjetništvo nakon ispitivanja policajca promijenilo kvalifikaciju u težu i osumnjičilo ga za ubojstvo

- Mihaela mi je prije dva-tri tjedna rekla da se on njoj jako sviđa, ali da nešto tu ne štima. Htjela je to prekinut. Ali doznat će se već - rekla nam je sinoć prijateljica mlade Mihaele B. (21) koju je iz službenog pištolja usmrtio policajac Marko Smažil (27), u svom stanu u Donjem gradu u Osijeku, u srijedu oko 22 sata.

Iako su ga njegove kolege iz PU osječko-baranjske kazneno prijavile za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, odnosno dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, Državno je odvjetništvo nakon ispitivanja policajca jučer promijenilo kvalifikaciju u težu i osumnjičilo ga za ubojstvo.

Kako smo već pisali, Smažil je, kada su policajci tek stigli na očevid, navodno tvrdio kako je riječ o suicidu, odnosno da je pištolj opalio dok je on bio u kupaonici

Neslužbeno doznajemo kako je tijekom ispitivanja mijenjao priču, što je istražiteljima bio alarm za uzbunu. Marko i Mihaela nisu još praktički ni bili u pravoj vezi, kratko su se poznavali i tek su, slikovito rečeno, "ispipavali teren".

Index je objavio kako je u posjedu WhatsApp poruka koje je, prema njihovim saznanjima, usmrćena djevojka razmjenjivala s policajcem Markom Smažilom, kao i onih koje je slala prijateljici o njemu. "Ako te ikad neka cura bude pitala za Smažila, molim te reci da bježi. Ja sam se uvjerila", neke su od poruka koje je primila Mihaelina prijateljica. "Ja sada ovo kažem, ne kažem da ga uvrijedim ili ponizim, ali ja stvarno mislim da on nije normalan, čist u glavi.

Da je opsesivan, posesivan, poremećen. Manipulativan najviše", stoji u porukama, kako prenosi Index. U tim porukama Mihaela govori prijateljici i kako su se ona i Marko posvađali te mu je rekla da se više ne želi viđati s njim, kao i da on "radi dramu".

Mihaelino tijelo danas će biti ispraćeno na posljednji počinak. Policajcu Smažilu sinoć je određen jednomjesečni pritvor zbog bojazni od utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije