U sklopu proslave Dana Općine

U Ravnom održana književna manifestacija Grgurovi hukovi

02.09.2024.
u 12:24

U organizaciji DHK HB i Općine Ravno održana je pjesnička manifestacija Grgurovi hukovi koja se tradicionalno, od 2013., održava u Ravnom u sklopu proslave Dana Općine Ravno.

Ana Soldo (Široki Brijeg), Snježana Lovrić (Mostar), Biserka Goleš-Glasnović (Zagreb), Marija Pavković-Baković (Tomislavgrad) i Marela Jerkić-Jakovljević (Mostar) su otvorile večer čitajući poeziju, a nakon vrsne izvedbe klape Zvizdan (Posušje), stihove su kazivali Srećko Marijanović (Stolac), Ivo Raguž (Stolac), Tomislav Domović (Karlovac), Hrvoje Barbir Barba (Ploče), Leon Rajič (Čapljina) i Ivan Baković (Mostar).

Interpretativna i sadržajna raznolikost pjesničkih uradaka rezultirala je dinamičnom i prijateljskom atmosferom koja je okrunjena i dodjelom zahvalnica sudionicima iz raznih krajeva BiH i Hrvatske. Priređena je i knjižica s kratkim biografijama i odabranim poetskim tekstovima sudionika čije uredništvo potpisuje organizator sinoćnje manifestacije Srećko Marijanović.

Predsjednik DHK HB, Ivan Baković, u svom je obraćanju istaknuo važnost povezanosti Općine Ravno i DHK HB te uzajamne potpore i poštovanja. Predsjednik Baković je u znak zahvalnosti na svesrdnoj potpori projektima i djelovanju Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, a u povodu tridesete obljetnice Društva, načelniku Općine Ravno, Andriji Šimunoviću, uručio zahvalnicu. Načelnik Šimunović u svom obraćanju je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te, kao i prethodnih godina, svesrdno podržao manifestaciju. U poetsko-glazbenu večer toploga ugođaja ispred Hotela Stanica, prisutne je uvela i program vodila Helena Brajković.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?