Hazen Audel

Zvijezda National Geographica oduševljena Dalmacijom: 'Obožavam Hrvatsku i sve što nudi'

26.07.2024.
u 13:26

Avanturist čija se popularna emisija ‘Primal Survivor’ emitira na National Geographicu, je nakon festivala obišao i boravio u Dalmaciji kako bi istražio jedinstvene lokacije.

Poznati američki avanturist i prezenter na National Geographic kanalu, Hazen Audel, posjetio je prošle godine Dalmaciju i oduševio se njenom ljepotom i bogatom tradicijom. U Hrvatsku je došao na poziv osnivača Hrvatskog kluba putnika i direktor festivala, Nikole Barake, kako bi gostovao u Šibeniku na Croatian Travel Festivalu i podijelio svoja iskustva i vještine.

Avanturist čija se popularna emisija ‘Primal Survivor’ emitira na National Geographicu, je nakon festivala obišao i boravio u Dalmaciji kako bi istražio jedinstvene lokacije. Osim Šibenika, Hazen je posjetio Zadar, Split, Brač, Dubrovnik, Konavle, NP Kornate, NP Krka, NP Mljet...

Popularnost je stekao zahvaljujući svojim nastupima u televizijskim emisijama posvećenim avanturističkim putovanjima i preživljavanju u divljini. Već više od 30 godina istražuje najzabačenije dijelove svijeta i otkriva ih brojnim gledateljima putem svoje globalno popularne emisije ‘Primal Survivor’, koja se u svojoj sedmoj sezoni emitira u inozemstvu na 47 jezika i jedna je od najbolje ocijenjenih emisija National Geographic kanala.

‘Sve je započelo kad sam Hazen Audel vidio na National Geographic i odlučio ga pozvati u Šibenik na Croatian Travel Festival. Nakon 3 godine od prvog kontakta sve se posložilo. Kad je već pristao doći iz SAD-a u Hrvatsku, pozvao sam Hazena da ostane dva tjedna i da proputujemo od Zadra do Dubrovnika. Iz toga se rodila ideja da snimimo promotivni video Dalmacije, pozvao sam sve turističke zajednice na našoj ruti, nacionalne parkove i HTZ da se uključe, te se većina odazvala na poziv’, rekao je Baraka.

‘Video budi emocije dok vas Hazen vodi kroz priču o Dalmaciji koja je osmišljena kroz 3 najbitnije komponente na kojima moramo fokusirati promociju Hrvatske, a to su prirodne ljepote, kulturno-povijesna baština i gastronomija’, dodaje, ‘Zbog svjetske razine snimanje i montaže, odlučio sam ovaj projekt povjeriti Toniju Filipoviću (Lucky me) i ne samo da je opravdao očekivanja nego je napravio najbolji promotivni video Dalmacije’. 

‘Ponosan sam na ovaj projekt i sve što smo napravili iz jedne odluke da je moguće dovesti Hazen Audel na festival u Šibenik. U planu je u suradnji sa HTZ-om snimanje Slavonije i Baranje, Like, Gorskog Kotara, Kvarnera, Istre, Međimurja’, zaključuje Baraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije