WASHINGTON

Blinken i glavni pomoćnik Zelenskog razgovarali o približavanju Ukrajine NATO-u

02.07.2024.
u 20:51

Američki državni tajnik Antony Blinken i šef kabineta ukrajinskog predsjednika Andriy Yermak razgovarali su u utorak o namjerama članica NATO-a da približe Ukrajinu alijansi, rekao je zamjenik glasnogovornika State Departmenta Vedant Patel.

Njihov sastanak u Washingtonu uslijedio je prije samita NATO-a u američkoj prijestolnici sljedećeg tjedna, na kojem se Ukrajina nada da će od alijanse osigurati dodatna uvjeravanja o svojoj kandidaturi za članstvo.

Blinken je rekao da će Ukrajina postati članica NATO-a i da će samit "pomoći u izgradnji mosta" do tog ishoda.

- Razgovarali su o brojnim pitanjima, uključujući predstojeći samit NATO-a u Washingtonu i namjeru saveznika da približe Ukrajinu članstvu u NATO-u i da pomognu u jačanju sposobnosti Ukrajine da se brani od ruske agresije - rekao je Patel novinarima na redovnom brifingu za novinare.

Blinken i Yermak su u utorak također razgovarali o naporima koje je predvodila grupa nacija G7 da se "poveća otpornost" ukrajinske energetske mreže, koja se posljednjih mjeseci našla na udaru Rusije, kazao je Patel.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije