pravi ljetni kolač

Brzi kolač od borovnice: Jednostavna priprema i bez paljenja pećnice

Natašine slastice
19.07.2024.
u 21:37

Stigle su nam vrućine, ali želja za slatkim ne jenjava. Brzi kolač od borovnice jedan je od onih recepata koje možete probati preko ljeta. Osim što se trenutno svježe borovnice mogu pronaći na svakom koraku, priprema je jednostavna i nema paljenja pećnice.

Što se tiče okusa sigurno će se svidjeti svima koji vole kremaste slastice, piše Kolaci.biz.

 

SASTOJCI:

  • PODLOGA:
  • 160-180 g petit keksa
  • mlijeko za umakanje
  • KREMA:
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 2 pudinga od vanilije
  • 2  vanilin šećera
  • 5 žlica šećera
  • 400 ml hladnog mlijeka
  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 200 g borovnica
  • 1 žlica šećera za borovnice
  • 1 žlica vode za borovnice
  • PRELJEV:
  • 200 g borovnica
  • 100 ml vode
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica gustima

PRIPREMA:

1. Kekse umačite u mlijeko i složite na dno kalupa dimenzija 21 x 36 cm.

2. Za kremu prvo pripremite borovnice.

3. U lonac dodajte borovnice, 1 žlicu šećera i 1 žlicu vode.

4. Kuhajte da borovnice omekane.

5. Usitnite ih štapnim mikserom i ostavite da se ohlade.

6. Nakon što su se borovnice ohladile u zdjelu dodajte 500 ml vrhnja za šlag, puding Galetta od vanilije, vanilin šećer, šećer i hladno mlijeko, sastojke miksajte da se krema učvrsti.

7. Podijelite kremu na dva jednaka dijela.

8. U jedan dio dodajte 3 žlice borovnice i 150 ml vrhnja za šlag, sastojke miksajte.

9. Drugom dijelu dodajte preostale borovnice i sjedinite mikserom.

10. Tamniju kremu rasporedite u kalupu.

11. Zatim rasporedite svijetliju kremu.

12. Kolač stavite u frižider da se stegne i ohladi.

13. Za preljev gustin pomiješajte sa malo vode.

14. U lonac stavite borovnice, šećer i preostalu vodu.

15. Kuhajte dok sastojci ne proključaju. Ukoliko želite da borovnice ostanu u komadu, nije ih potrebno kuhati da se raspadnu.

16. Sklonite ih sa strane, umiješajte pripremljeni gustin i vratite kuhati još malo.

17. Ostavite preljev da se ohladi.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?