Vlada HNŽ

Buhač i Velagić sa sindikatima prosvjete

30.08.2024.
u 12:38

PREDSJEDNICA BUHAČ I MINISTAR VELAGIĆ SA SINDIKATIMA PROSVJETE

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Marija Buhač zajedno s ministrom prosvjete, znanosti, kulture i športa, Adnanom Velagićem danas je održala sastanak s čelnicima sindikalnih organizacija osnovnoga i srednjeg obrazovanja u HNŽ-u, Goranom Miličevićem, Edinom Čomić, Josipom Milićem i Edinom Suljagićem.

Tijekom sastanka predsjednica i ministar su predstavnicima sindikata prezentirali ukupno stanje financija u Županiji, te ih upoznali i o drugim aktivnostima koje resorno ministarstvo poduzima kako bi se poboljšao radno–pravni status zaposlenika ali i ukupno stanje u prosvjeti.

Razgovarajući o zahtjevima sindikata, predstavnici Vlade  upoznali su predstavnike sindikata što Vlada, s obzirom na ukupnu financijsku situaciju, može konkretno ponuditi u odnosu na zahtjeve, a da se ne ugrozi financijska stabilnost Županije.

Buhač i Velagić, također, su iskazali spremnost da se odmah riješe za prosvjetne djelatnike neka vrlo bitna pitanja, a koja se nisu rješavala dugi niz godina.

Predstavnici sindikata istaknuli su kako će o današnjemu sastanku i zaključcima razgovora sa predstavnicima Vlade upoznati svoje članstvo te se o njima očitovati do ponedjeljka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?