obrazovanje

Danas u Federaciji BiH počinje drugo polugodište

14.01.2019.
u 09:44

Više stotina tisuća školaraca diljem Federacije Bosne i Hercegovine, nakon tri tjedna zimskog odmora, danas ponovno sjeda u školske klupe. Iz Općine Posušje, koja već godinama bilježi prirodni prirast te svake godine ima sve veći broj upisanih prvašića, upozoravaju sve vozače za pojačan oprez, osobito u blizini škola.

“Djeca su najranjiviji sudionici u prometu, pogotovo u ovakvim vremenskim prilikama, stoga sve vas za upravljačem molimo da poštujete prometne znakove, a osobito pješačke prijelaze kojima se najčešće koriste djeca. Ne zaboravite kako oni ne poznaju ili ne poznaju dovoljno prometna pravila”, naveli su iz ureda načelnika Općine Posušje.

Na pojačan oprez upozorili su i iz županijskih ministarstava unutarnjih poslova, ističući kako će tijekom idućih dana pojačati policijske kontrole u blizini škola. Iako se postavljalo pitanje hoće li vrijeme odgoditi početak drugog polugodišta, iz resornih ministarstava nije bilo obavijesti o tome.

Naime, u predstojećem razdoblju meteorolozi najavljuju prestanak oborina,

a u svim dijelovima Bosne i Hercegovine ceste su prohodne, što osigurava redovite vozne linije za školarce. Također, u svim školama osigurane se dovoljne količine ogrjeva te tako ne bi trebalo biti problema s grijanjem. Novi jači val hladnoće s oborinama meteorolozi najavljuju tek krajem ovoga i početkom idućeg mjeseca.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?