Dvije osobe iz Mostara lišena slobode zbog sumnje u izvršenje kaznenih djela „Lihvarstvo“ i „Iznuda“

18.04.2023.
u 11:29

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije realizirali su operativno-taktičku akciju „Game“ zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela „Lihvarstvo“ iz člana 298. stav 3. i kaznenog djela „Iznuda“ iz člana 295. stav 1. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, policijski službenici Federalne uprave policije su nakon primopredaje označenog novca lišili slobode lica D.Ć. (1981.) i S.L. (1980.) oba iz Mostara. Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine u Mostaru koju pomenuta lice koriste, kojom prilikom je pronađena veća količina novca, automatska puška, dva pištolja, određena količina streljiva, dokumentacija, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovih kaznenih djela.

Navedena lice se sumnjiče da su oštećenoj osobi dali zajam uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi, tako što su tijekom četverogodišnjeg perioda, koristeći silu i prijetnju od oštećene osobe zahtjevali da im predaje određene novčane iznose.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije