Imamo savršen recept za Bounty tart koji morate probati!

23.09.2024.
u 15:17

Jedna od najpoznatijih čokoladica koja svojim nevjerojatnim okusom očarava ljubitelje slastica diljem svijeta svakako je Bounty. Sa svojom bogatom kokosovom unutrašnjosti obavijenom tamnom čokoladom, Bounty nudi savršenu ravnotežu između kremastog kokosa i slatke čokolade. Ova čokoladica prvi put je predstavljena 1951. godine i od tada je stekla status kultnog slatkiša među svim ljubiteljima slatkog, a posebice među ljubiteljima – kokosa!

Pa, ako ste i vi obožavatelj Bounty čokoladica i tražite način da i toj ukusnoj slastici uživate i u malo drugačijem obliku, imamo savršen recept za vas. Predstavljamo vam Bounty tart – desert koji donosi sve okuse vaše omiljene čokoladice, no u obliku elegantnog tarta. Ovaj tart savršeno kombinira bogatu kokosovu kremu s glatkom čokoladnom glazurom, a uz to je i jednostavan za pripremu. Ako ste u potrazi za desertom koji će impresionirati vaše goste ili jednostavno želite sebi priuštiti nešto slatko, s ovim receptom nećete pogriješiti!

Sastojci:

Za podlogu:

- 200 g Digestive keksa (ili drugih sličnih keksa)
- 100 g maslaca (otopljenog)

Za kokos kremu:

- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 ml kokosovog mlijeka (konzervirano)
- 100 g kokosovog brašna
- 80 g šećera u prahu
- 1 žlica gustina (škrobnog brašna)
- 1 žličica ekstrakta vanilije

Za čokoladnu glazuru:

- 200 g tamne čokolade (70% kakaa)
- 100 ml vrhnja za šlag
- 1 žlica kokosovog ulja (ili običnog maslaca)

Priprema:

Kekse sameljite u multipraktiku ili ih stavite u vrećicu za zamrzavanje i zdrobite valjkom. Pomiješajte mrvice keksa s otopljenim maslacem i ravnomjerno utisnite u dno i rubove kalupa za tart. Stavite u hladnjak na 30 minuta da se stisne. U lončiću na srednjoj vatri zagrijte vrhnje za šlag i kokosovo mlijeko, ali ne da proključa. Umiješajte kokosovo brašno, šećer u prahu, gustin i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se smjesa ne zgusne, oko 5-7 minuta. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Na ohlađenu podlogu od keksa ravnomjerno rasporedite kokos kremu i vratite tart u hladnjak dok pripremate čokoladnu glazuru. U lončiću na laganoj vatri zagrijte vrhnje za šlag do vrenja. Maknite s vatre i dodajte čokoladu i kokosovo ulje. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte čokoladnu glazuru preko kokos kreme i ravnomjerno rasporedite. Tart stavite u hladnjak na najmanje 2-3 sata, a najbolje preko noći kako bi se svi slojevi dobro stisnuli. Uživajte u ovom predivnom desertu koji kombinira sve najbolje okuse Bounty čokoladice u elegantnom i neodoljivom obliku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?