Kupili ste malo veću količinu mljevenog mesa i ne možete sve iskoristiti za jednu pripremu ili ste u posljednji trenutak odlučili da ipak nećete kuhati nešto s njim i meso je ostalo još jedan dan u hladnjaku?
Koliko dugo može tako stajati i kako ga je najbolje čuvati?
Kako tvrdi Food Network, sirovo mljeveno meso u hladnjaku može stajati najviše dva dana, a nakon toga ga treba skuhati ili zamrznuti. Najbolje bi bilo držati ga na najnižoj polici gdje je najhladnije i gdje sokovi ne mogu kontaminirati ostale namirnice, prenosi Radiosarajevo.ba.
Ako ste ga već pripremili, gotovo jelo s mljevenim mesom može stajati tri do četiri dana u hladnjaku, tvrdi Ministarstvo poljoprivrede SAD-a.
Bakterije se, iako sporije, razvijaju i u njemu. Zato je zamrzivač najbolja opcija - ondje može stajati tri do četiri mjeseca ako je sirovo, dok je rok gotovog dva do tri mjeseca.
U originalnom pakiranju možete ga držati do dva tjedna, a nakon toga bi bilo dobro da to pakiranje omotate plastičnom folijom kako ne bi ulazio zrak, prenosi Woman's Day.