mala škola za vinoljupce

Na kojoj temperaturi poslužujete vino? Ako vas to zbunjuje poslužite se ovom korisnom tablicom

vino
12.11.2022.
u 17:12

Optimalna temperatura na kojoj se poslužuju bijela vina nešto je niža od one za crna vina. To je zato što su bijela vina svježija od crnih, a rashlađivanjem se ta svježina dodatno naglašava.

 | Autor : Sandra Šimunović/Pixsell Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Crna vina poslužuju se na nešto višim temperaturama, premda ne sva na istoj – ako se radi o dugo odležavanim vinima, koja su posljednjih godina kod nas u trendu – temperatura mora biti koji stupanj viša. Tako se ublažavaju taninske osobine vina i do kraja se oslobađa njegov buke.

 | Autor : Sandra Šimunović/Pixsell Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Provjerite u tablici na koju temperaturu rashladiti vino koje ste danas odabrali:

 

 | Autor :

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?