nastava

Nakon pojave koronavirusa ponovo nastava u banjalučkoj školi 'Branko Ćopić'

Fena
08.03.2020.
u 13:43

Nastava u banjalučkoj Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ bit će nastavljena sutra, 9. ožujka , osim u jednom odjeljenju u koje je išao učenik pozitivan na koronavirus.

- Djeca iz tog odjeljenja i nastavnici koji su bili na ispitivanju ostaju u kućnoj izolaciji 14 dana - podsjetio je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Svi učenici i nastavnici te obrazovne ustanove, koji su 5. ožujka testirani, nisu zaraženi koronavirusom, ali su radi predostrožnosti u kućnoj izolaciji 14 dana.

Nakon sjednice Gradskog odbora za izvanredne situacije, Radojičić je rekao da su pozivani telefonski od nadležnih iz Doma zdravlja Banja Luka kako bi dobili sve informacije što znači kućna izolacija.

- Dobro bi bilo da se pridržavaju zakonskih mjera, jer ako ih krše, čine prekršaj i predviđene su i kaznene odredbe. Cilj je ipak imati odgovoran odnos kako netko ne bi bio potencijalni prenositelj – rekao je Radojičić.

U Banjoj Luci su potvrđene dvije oboljele osobe od koronavirusa, iz iste obitelji, a Radojičić ponavlja da nema razloga za obustavu nastave u školama, vrtićima, niti izolacije većeg broja osoba.

- Situacija jeste osjetljiva i mora se konstantno pratiti, jer se mogu pojaviti i novi donosioci – rekao je gradonačelnik najvećeg grada RS i ponovio da se građani trebaju pridržavati higijenskih mjera.

U RS su dosad potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?