nove mjere

Od danas svima koji dolaze u Opću bolnicu u Sarajevu mjeri se temperatura

13.03.2020.
u 09:55

Od danas svim pacijentima koji dolaze u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", kao i svim zaposlenicima, kao preventivna mjera zbog koronavirusa, mjeri se tjelesna temperatura bezkontaktnim toplomjerom, prije ulaska u ovu zdravstvenu ustanovu.

Pacijenti kod kojih se zabilježi povišena temperatura bit će odmah upućeni u ambulantu za febrilna stanja.

Zaposlenici bolnice kod kojih se eventualno pojavi povišena tjelesna temperatura, bit će vraćeni kući i stavljaju se pod nadzor Doma zdravlja, priopćeno je iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Inače, s pojavom nepovoljne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, u Općoj bolnici je formiran bolnički krizni stožer, koji je sastavljen od 17 zaposlenika, koji imaju zadatak pratiti higijensko-epidemiološku situaciju i donositi mjere u skladu s uputama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Sarajevske županije.

Iz Opće bolnice podsjećaju da su ranije zabranjene posjete pacijentima, a u bolnici su pojačane higijenske i druge mjere te je uvedeno obavezno korištenje zaštitnih maski. Također, prema Naredbi Kriznog stožera, a u cilju prevencije širenja koronavirusa u Općoj bolnici će se obavljati samo neophodni specijalističko-konsultativni pregledi, po procjeni specijaliste i tima obiteljske medicine.

- Mole se pacijenti da bez prijeke potrebe ne dolaze u bolnicu, kao i bez uputnice Doma zdravlja ili urgentnim danima Hitne medicinske pomoći, kako bi se zaštitilo zdravlje građana - poručili su iz Opće bolnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?