Ili ga volite ili ga mrzite:

Prisiljeno zelje po receptu naše omiljene Slavonke sigurno ćete zavoljeti!

13.11.2022.
u 09:22

Netko ga pravi gušće, bez dodatka vode, kao prilog a ne samostalno/glavno jelo, ali mi volimo ovako jušnije. Uz kupus može i meso (uz kupus, ne u kupusu), najčešće su to onda faširanci ili zimi naša domaća pečena kobasa.

 | Autor : COOKam i guštam Foto: COOKam i guštam

Prisiljeno zelje

Sastojci:

2-3 glavice luka (ovisno o veličini)

1 glavica kupusa (oko 1 kg)

1 l pasirane rajčice, domaće

1 l vode

1 žlica brašna

sol

Priprema:

Luk sitno nasjeckajte, zelje očistite (maknite vanjske listove) i narežite na uže trakice. Na malo masnoće popržite luk, malo ga posolite, nakon 5 minuta dodajte i narezano zelje, posolite i pirjajte, uz povremeno miješanje, 10-15 minuta.  Kada kupus malo omekša (i povene) dodajte žlicu brašna i dobro promiješajte. Dodajte rajčicu i hladnu vodu pa kuhajte oko 30 minuta. Zelje treba biti mekano, ali nemojte ga prekuhati. Po želji, možete jelo na kraju malo zaljutiti svježom papričicom, sušenim peperoncinom ili mljevenom ljutom paprikom.

 | Autor : COOKam i guštam Foto: COOKam i guštam

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?