NOVI TRAVNIK

Rješavanje zapuštenih problema kanalizacije uz rijeku Jaglenicu u N. Travniku

storyeditor/2024-09-24/jag.png
25.09.2024.
u 20:53

Nakon detaljnoga čišćenja kolektori su pušteni u pogon. Obnova sustava omogućit će bolju odvodnju i smanjenje rizika od zagađenja rijeke

U sklopu aktivnosti na uređenju vodotoka rijeke Jaglenice u Novom Travniku i pripreme šetnice uz rijeku, iz Vilenica-Vodovoda objavili su kako su pronađeni kanalizacijski kolektori koji su godinama bili u nefunkcionalnome stanju. Tijekom radova identificirani su problematični dijelovi sustava, a nakon detaljnoga čišćenja i drugih radnji kolektori su pušteni u pogon. Obnova sustava omogućit će bolju odvodnju i smanjenje rizika od zagađenja rijeke, čime će se osigurati čistiji vodotok i ugodnije okružje za šetače i posjetitelje, navode iz Grada Novog Travnika.

Teren je obišao i novotravnički gradonačelnik Stjepan Dujo, gdje se uvjerio u dinamiku izvođenja radova i iskazao zadovoljstvo napretkom ovog projekta. - Drago mi je da se problemi koji su dugo bili skrivani rješavaju, što je i naš cilj te što projekt šetnice napreduje planiranom dinamikom - kazao je Dujo nakon obilaska.

Inače, radovi na uređenju korita rijeke Jaglenice i šetnice koja se proteže uz tu rijeku odvijaju se u okviru prekogranične suradnje između Općine Andrijaševci u RH i Grada Novog Travnika, a obuhvaćaju čišćenje korita rijeke, izgradnju staze, rješavanje problema otpadnih voda i uređenje zelenih površina.

Obnovljena šetnica omogućit će građanima i posjetiteljima uživanje u prirodi, dok će revitalizacija rijeke doprinijeti očuvanju ekosustava. Ovaj potencijal koji Novi Travnik ima dugo je zanemarivan, no uskoro će zasjati u punom sjaju. Ovaj projekt, koji se provodi uz potporu Vlade RH, ima cilj unaprijediti okoliš i stvoriti bolje uvjete za rekreaciju lokalnog stanovništva, navodi se. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije