SARAJEVO

Sastanak ministra Mitrovića s predstavnicima institucija civilnog zrakoplovstva

24.06.2020.
u 15:54

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sa suradnicima održao je sastanak sa v. d. generalnog direktora Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine Čedomirom Šušnjarom, predstavnikom Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine Vladom Jurićem, te direktorima zračnih luka u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli, Arminom Kajmakovićem, Ivanom Ljubićem, Milanom Račićem i Esedom Mujačićem.

Sudionici sastanka razmatrali su ozbiljne posljedice globalnog utjecaja pandemije koronavirusa na civilno zrakoplovstvo, prezentirajući informacije o presjeku stanja i poduzetim mjerama prevencije, padu prometa od više od 90 posto (u odnosu na prvih šest mjeseci 2019.) te ekonomskim teškoćama uslijed velikog pada prihoda.

Sve institucije su smanjile troškove poslovanja i izvršile rebalans svojih budžeta i financijskih planova za 2020. godinu, u cilju održanja likvidnosti.

Razmotreni su i scenariji oporavka prometa nakon pandemije COVID-19, utjecaj propisanih preventivnih sigurnosnih mjera na kapacitet prometa, kao i planovi poslovanja za 2021. godinu, s naglaskom na održanje likvidnosti u razdobljima manjeg prometa.

Također, zatraženo je od vlasnika infrastrukture da dodatno pomognu međunarodnim zračnim lukama kako bi lakše prevazišli teške posljedice pandemije.

Ministar Mitrović naglasio je da je Ministarstvo, u okviru svojih nadležnosti, poduzelo dodatne aktivnosti na iznalaženju rješenja za pomoć institucijama civilnog zrakoplovstva u cilju osiguranja nastavka njihovog nesmetanog rada.

- Na kraju su sudionici istaknuli važnost održavanja takvih sastanaka, samim tim i bržeg rješavanja problema s kojima se institucije civilnog zrakoplovstva suočavaju u ovim teškim vremenima - navode iz Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije