SIP BiH

Šesnaest političkih stranka ne nalazi se na prijavljenoj adresi

21.05.2020.
u 13:58

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIP BiH) utvrdilo je danas da se 16 političkih stranka ne nalazi na adresi na kojoj su prijavljene SIP-u, te su im zahtjevi za financijska izvješća vraćeni.

Članovi SIP-a usvojili su danas na sjednici Informaciju za političke stranke koje nisu podnijele finansijska izvješća u kojoj se navodi da je Služba za reviziju SIP-a uputila svim političkim strankama koje nisu podnijele finansijske izvještaje da to učine u roku od sedam dana.

Naglašeno je kako još 43 političke stranke u BiH nisu podnijele financijska izvještća SIP-u te da šest političkih stranaka nije omogućilo pristup prostorijama zbog obavljanja revizije Izvješća za 2018. godinu.

Član SIP-a Suad Arnautović smatra kako treba biti nulta tolerancija prema takvim političkim strankama, a posebno onima koje nedozvoljavanju pristup sjedištu stranke.

- Zakonom su propisane mjere za to, da se apsolutno zabrani učešće na izborima ili da se obavijesti tužiteljstvo i sudovi da se takvi subjekti izbrišu iz registra - poručio je Arnautović.

Predsjednica SIP-a Vanja Bjelica-Prutina istaknula je kako stranke unaprijed dobiju najavu da će ih posjetiti SIP i da im treba omogućiti pristup informacijama te kako je nedostavljanje financijskih izvješća nedopustivo i da je neophodno reagirati.  

Članica SIP-a Irena Hadžiabdić smatra kako sve stranke koje su registrirane na pogrešnoj adresi treba sankcionirati te zahtijevati gašenje te stranke.

- Ozbiljna je stvar da netko participira u vlasti, a ima lažnu adresu - zaključila je Hadžiabdić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije