ZA BEZBRIŽNO LJETO

Dva trika za ljepše nokte na nogama!

nokti na nogama
Ilustracija
08.08.2024.
u 07:12

Jedan dermatolog podijelio je svoje savjete koji su oduševili mnoge

Ne dopustite da vam ljeto propadne zbog gljivica na noktima nogu. Dr. Scott Walter, certificirani dermatolog u blizini Denvera, dijeli dva kućna lijeka za uobičajenu, ali užasavajuću pojavu plijesni ispod noktiju na nogama. Predlaže namakanje stopala u mješavini jednakih dijelova bijelog octa, žutog Listerina i vode dva puta tjedno po 15 minuta, piše NY Post.

“Isprobajte ove dvije metode!” Walter je prošlog tjedna objavio na TikToku. "Ali zapamtite da nokti na nožnim prstima sporo rastu pa je potrebno 6-12 mjeseci za završetak liječenja."

Listerine sadrži mentol i timol, koji se mogu pohvaliti antifungalnim svojstvima, navodi Healthline. Walter preferira žutu verziju, tvrdeći da zelene i plave vrste mogu zaprljati vašu kadu. Također je utvrđeno da ocat djeluje protiv nekih vrsta gljivica na stopalima. Nedostaju znanstvena istraživanja o ovim sastojcima za namakanje, ali postoje anegdotalna izvješća o njihovoj učinkovitosti.

Dr. Abigail Waldman — dermatologinja u Brigham and Women’s Hospital povezanoj s Harvardom — preporučuje miješanje bijelog ili jabučnog octa s toplom vodom u omjeru 1:3 i namakanje nožnih prstiju do 40 minuta. Ocat možete zamijeniti Listerinom. Waldman upozorava na povećanu izloženost gljivicama ljeti, od pedikure ili hodanja bosih nogu u svlačionicama, toplicama ili u blizini bazena.

"Vjerojatnije je da će stopala biti znojna i vlažna, što pruža bolje okruženje za bujanje gljivica, kvasaca i plijesni koji su prirodno prisutni na vašoj koži”, rekao je Waldman u prošlom Harvard Heart Letteru. 

Walterovi pratitelji su mu zahvalili na savjetu i podijelili neke svoje lijekove. "Ulje čajevca popravilo je moje nokte", tvrdio je jedan korisnik. "6 mjeseci primjenjivano svaki dan. Koristio sam pastu od limunovog soka i sode bikarbone i vidio sam napredak za 3 dana", hvalio se drugi korisnik. 

 

 

@denverskindoc Toenail fungus? Try these two methods! But remember toe nails grow slow so 6-12 months is needed to complete treatment. #dermhacks #toenailfungus #onychomycosis #dermatologist #vicks #listerinehack #vinegarhacks #homeremedy #sandalseason ♬ original sound - Taylor Dean
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?