Veliki preokret

Smijenjena stara i imenovana nova Vlada USŽ

usz
Anadolija
10.07.2016.
u 18:18

Za novog mandatara Vlade izabran je Husein Rošić koji očekuje da će već u ponedjeljak izvršiti primopredaju dužnosti sa već starim premijerom

Danas je deset zastupniks Skupštine USŽ sazvalo izvanrednu sjednicu Skupštine na kojoj su namjeravali raspravljati o izvješću Vlade premijera Izudina Saračevića, što je bila uvertira u smjenu Vlade.

Premijer nije poslao izvješće o radu niti je nazočio sjednici Skupštine na kojoj je izglasano nepovjerenje njegovoj Vladi s novom natpolovičnom većinom glasova zastupnika. 

Novu većinu čine šest zastupnika SDA, dva zastupnika SBB, dva zastupnika Laburističke stranke, četiri zastupnika SDP-a i četiri zastupnika DF-a.

Tako da je u ovom preokretu u oporbu otišlo šest zastupnika SDA, kompletna stranka ASDA sa šest zastupnika za koju je ŽO SDA USŽ tražio da se izbaci iz Vlasti, zatim jedan zastupnik SBB-a i jedan DNZ-a, javlja Anadolu Agency.

Jedino je ministar obrazovanja Adis Muharemagić zadržan, dok su svi drugi ministri razriješeni dužnosti.

Za novog mandatara Vlade izabran je Husein Rošić koji očekuje da će već u ponedjeljak izvršiti primopredaju dužnosti sa već starim premijerom Izudinom Saračevićem.

Zatim je Skupština USŽ potvrdila imenovanje novih ministara i to, za ministra MUP-a imenovan je Ervin Bibanović, za ministra pravosuđa Nikola Fridrih, za ministra financija Salih Dedić, za ministra gospodarstva Asmir Crnkić, za ministra zdravstva Dženis Šabulić, za ministra prostornog uređenja Jasmin Burnić, za ministra branitelja Dževad Malkoč, dok je na mjesto ministra šumarstva vraćen Dragan Polimanac koji je smijenjen tijekom posljednjeg preokreta većine u Skupštini.

Unsko-sanska županija sada ima manjinsku Vladu koju podržava dio SDA i dio SBB-a, uz privremenu podršku Laburista, DF-a i SDP-a koji ne ulaze u izvršnu Vlast.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?