Forto i Amidžić potpisali sporazum

Spremno 8 milijuna eura za deminiranje Save

23.07.2024.
u 10:32

Ministar prometa i veza Bosne i Hercegovine Edin Forto i ministar financija i riznice Bosne i Hercegovine Srđan Amidžić, potpisali su Supsidijarni sporazum kojim se operacionalizira 8 milijuna eura za deminiranje desne obale rijeke Save. 

Niz provedenih aktivnosti Ministarstva prometa i veza omogućilo je da se nakon trogodišnjeg zastoja otkoči proces deminiranja obale Save, što je ključni preduvjet razvoja Luke Brčko, odnosno uređenju korita i plovnosti Save.

Grant sredstva osigurala je Europska unija po osnovu Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u koji je u fazi ratifikacije. 

Ministarstvo prometa i veza Bosne i Hercegovine projekt provodi u suradnji sa Centrom za uklanjanje mina Bosne i Hercegovine, a pod okriljem Svjetske banke.

U tijeku je izrada Studije za zaštitu okoliša i socijalna pitanja financirana putem GIZ, a za koja je sredstva osigurala Vlada Savezne Republike Njemačke. U tijeku je priprema tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova za poslove deminiranja na 79 lokacija u 9 općina: Kozarska Dubica, Gradiška, Srbac, Derventa, Brod, Odžak, Šamac, Domaljevac-Šamac i Orašje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije