NOVI DETALJI

Srbi objavili fotografiju navodnog napadača, Albanci tvrde: Nije on, nego njegov brat

18.07.2024.
u 13:00

U NAPADU na policajce tijekom rutinske kontrole u Loznici u Srbiji ubijen je jedan policajac, dok je drugi teško ranjen. Potvrdio je to ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

Na licu mjesta policija je pronašla putovnicu osumnjičenog koju su izdale kosovske vlasti na ime Hajziri Artan (33) i njemačku osobnu iskaznicu. 

Albanski mediji objavili su nove informacije vezano za ubojstvo policajca Nikole Krsmanovića u Loznici, tvrdeći da je u njega pucao bjegunac iz zatvora Faton Hajrizi. Prema njihovim navodima, Faton Hajrizi je za pokušaj bijega koristio putovnicu rođenog brata Artana koju su izdale kosovske vlasti.

"Osoba koja je pucala u pravcu srpske policije je Faton Hajrizi. On je nakon bijega iz zatvora iskoristio bratove dokumente da pobjegne s Kosova. Sumnja se da je cijeli događaj počeo nakon što se Faton Hajrizi odbio identificirati srpskoj policiji. To je izazvalo prvo verbalni, a zatim i fizički sukob. Nakon toga počela je pucnjava prema policajcima u kojoj je jedan policajac ubijen, a drugi ranjen", navode albanski mediji,prenosi INDEX

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije prethodno je priopćilo da je osumnjičeni Artan Hajrizi čija je putovnica, koju su izdale kosovske vlasti, pronađena na licu mjesta. 

"Najvjerojatnije se zbog toga što je pronađena putovnica na ime Artana u prvom trenutku vjerovalo da je on ubojica. Istraga je još uvijek u tijeku i čeka se službeno priopćenje tko je zapravo od braće pucao na policajce", navode albanski mediji.

Detalji napada

"Noćas, oko 00:55 sati u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica zaustavili su Mercedes tutinskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dvije osobe", rekao je Dačić.

Navodno se radilo o taksiju. Prilikom izlaska iz vozila muškarac je pucao iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50) u rame, nakon čega je pobjegao.

Kako navode Večernje novosti, napadač je nakon zaustavljanja pogranične policije izjavio da je krenuo kod prijatelja u Loznici, a nakon što su ga pripadnici MUP-a zamolili da im pokaže torbicu koju je nosio sa sobom, Albanac je otvorio vatru.

Oba policijska službenika prevezena su u Opću bolnicu Loznica, gdje je Krsmanović ubrzo preminuo od posljedica ranjavanja. 

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

Očevid kojim rukovodi Viši javni tužitelj iz Šapca i pripadnika policije je u tijeku.

"Obitelji ubijenog policajca upućujem najdublje saučešće u ime Ministarstva unutarnjih poslova i svoje osobno ime", rekao je Dačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?