hrvatsko tržište

Sve češće nestašice: Poskupljuju lijekovi, a sirovine se sve teže nabavljaju

lijekovi
17.04.2023.
u 08:01

Lijekovi su prejeftini i europskim proizvođačima neisplativi, a sirovinu sve teže nabavljaju jer je u rukama azijskih konkurenata. S hrvatskog tržišta svaki treći dan povlači se po jedan lijek

Kratkotrajni problemi u proizvodnji razlog su zbog kojih će u svibnju doći do nestašice Plivadona, poznatog Plivina lijeka protiv bolova i visoke temperature. To je samo samo jedna u nizu sve češćih nestašica lijekova s kojima se posljednjih godina susreće naše, ali i cijelo europsko tržište. Zasad su u ljekarnama uglavnom još dostupne zamjene za lijek kojeg u nekom razdoblju nema, no pitanje je kako će to biti u idućim mjesecima. Nestašica antibiotika kao što je Klavocin ovih se dana normaliziralo kad je iz Plive otišlo 50 tisuća kutija, prvi put od početka nestašice tog lijeka. Ipak, neizvjesno je što će biti na jesen s početkom nove sezone respiratornih infekcija.

Analiza je u cijelosti objavljena u tiskanom izdanju Večernjeg lista 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije