goražde

U BPŽ obustavljen rad vrtića

vrtici
12.03.2020.
u 17:34

Krizni stožer Bosanskopodrinjske župan postupajući po današnjoj naredbi Kriznog stožera Federlnog ministarstva zdravstva, u popodnevnim satima donio je naredbu kojom se na području te županije od sutra obustavlja i rad vrtića na razdoblje od 15 dana.

Prethodno je županijski Krizni stožer usvojio i  naredbu o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području BPŽ u istom razdoblju.

Tom naredbom odgođeni su i svi sportski, kulturni i drugi javni događaji te okupljanja na području županije.

Također, naložena je i obustava održavanja sportskih treninga za djecu i mlade na području BPŽ.

Zavodu za javno zdravstvo BPŽ Goražde naloženo je da pojača epidemiološki nadzor u dječijim vrtićima i ustanovama za socijalnu zaštitu za djecu, mlade i stare, kao i kazneno-popravnim ustanovama na području BPŽ Goražde u trajanju od 15 dana.

Zdravstvenim radnicima s područja BPŽ Goražde preporučeno je da ne putuju u inozemstvo, posebno na organizirane stručne i znanstvene skupove, kao i turistička putovanja u inozemstvo.

Osobama starije životne dobi preporučeno je da izbjegavaju bespotrebna kretanja i korištenje javnog prijevoza kao i odlaske u zdravstvene ustanove, ukoliko im nije prijeko potrebna zdravstvena zaštita. Preporučuje se najprije liječnika kontaktirati telefonom, ukoliko je osobi ove dobi potreban recept ili liječnički savjet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?