VRATA SCHENGENA

Velike gužve na ulazima u Hrvatsku, neki čekaju satima da bi se pomaknuli par kilometara

08.01.2023.
u 08:20

Ovaj produženi vikend brojni su iskoristili za kratki odmor, a ti se danas vraćaju kući. Pošto su naše vanjske granice sada granice šengenske zone, to je stvorilo velike gužve na nekim graničnim prijelazima.

Promet je pojačan na autocesti A3 Bregana-Lipovac i na naplati Zagreb-istok u smjeru Bregane, kao i na pojedinim graničnim prijelazima sa Srbijom, Crnom Gorom te Bosnom i Hercegovinom na ulasku u Hrvatsku gdje su čekanja i po nekolilo sati, dojavljuje HAK. Kolona vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac kraj naplatne postaje ZAGREB - ISTOK u smjeru Bregane duga je oko 4 km u 7:40 sati.

Na ulascima u Hrvatsku iz i Srbije BiH čeka se najmanje sat-dva. Najgore je na GP Bajakovo gdje se na ulazak u Hrvatsku danas ujutro čeka i po šest sati. Čitateljica koja je 24Sata poslala slike, kaže da se u noći čekalo oko 10 sati da bi se pomaknuli 3,5 kilometra.

"Ljudi trube, nemaju za kupiti hrane niti vode. Nehumano je" izjavila je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?