uz jedan jednostavan sastojak

Borite se s peruti? Žena je otkrila trik s kojom se zauvijek riješila ovog dosadnog problema

Shutterstock
02.08.2024.
u 16:32

‘Bila sam impresionirana koliko je brzo uklonio moju perut'.

Nitko ne želi imati posla s peruti, a jedna je žena otkrila kako vas jednostavan kućni sastojak može trajno riješiti tih neugodnih ljuskica. Iako perut obično ne predstavlja veliki problem, može biti estetski neugodna. Ako vas muče bijele ljuskice, postoji jednostavan sastojak koji možete dodati u svoju rutinu pranja kose kako biste ih se riješili, savjetuje jedna korisnica Reddita koja je patila od peruti. Otkrila je da joj je korištenje octa pomoglo da se riješi peruti i bila je oduševljena njegovom učinkovitošću, piše Mirror. 

Osim što je ukusan, ocat je višenamjenski proizvod. Može ukloniti tragove s prozora, omekšati ručnike, ukloniti mrlje s odjeće i hrđu, a sada se preporučuje i za njegu kose. Žena je podijelila svoju rutinu pranja kose, uključujući kako koristi ovaj neobičan sastojak za njegu vlasišta.

Navela je: ‘Bila sam impresionirana koliko je brzo ocat uklonio moju perut. Nakon šamponiranja, izlila bih malo octa na glavu, nježno masirala vlasište (bez upotrebe noktiju, samo vršcima prstiju) i isprala prije korištenja regeneratora’. 

Iako je pokušala koristiti ocat u bočici s raspršivačem, brzo je shvatila da visok sadržaj kiseline može oštetiti plastičnu cijev. Također je napomenula da joj je trebalo ‘oko osam pranja i nekoliko tjedana’ da se trajno riješi peruti i dodala: ‘Nakon toga više nikad nisam imala perut’. 

Još jedna korisnica Reddita je pohvalila ocat kao sredstvo za njegu kose koje čini kosu sjajnijom od proizvoda posebno namijenjenih kosi. ‘Ocat je višenamjenski proizvod za kosu. Stavila sam ga u staru bočicu s raspršivačem i razrijedila s vodom, što pomaže u raspetljavanju kose. Također ga koristim kao predtretman za ravnanje kose. Smatram da je zapravo učinkovitiji od komercijalnih sprejeva. Ne ostavlja kosu ljepljivom, a kosa je vrlo mekana i sjajna u usporedbi s proizvodima koji se prodaju za tu svrhu’. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije