Široki će protiv Tuzle igrati bez trenera Ivice Barbarića, bez najboljeg igrača jeseni Mašića te Barišića

Radić: Cilj jasan - želimo pobjedu

19.11.2022.
u 08:45

Još se među pristašama kluba s Pecare prepričava utakmica prošlog kola Velež - Široki Brijeg s gabeljanske Podavale. Nesvakidašnji 4:4 rezultat još će se dugo spominjati, kao i činjenica da je u posljednjim trenucima Ilija Bagarić zamalo promašio pobjedu. No, sve to treba gurnuti u stranu jer večeras je nova utakmica (17 sati) na Pecari. Stiže neugodni Tuzla City, koji je nanizao niz negativnih rezultata (Tuzlaci već imaju devet poraza), nakon kojih se od kandidata za naslov prvaka s početka sezone pretvorio u kandidata za ispadanje. U Širokom Brijegu, pak, sigurno još nisu zaboravili najteži poraz u aktualnoj sezoni, koji su im zadali upravo Tuzlaci (1:4). Bilo je to u 8. kolu u Srebreniku, gdje Tuzla jesenas igra domaće utakmice. Inače, Široki Brijeg u pet posljednjih susreta nije ni jednom svladao Tuzlake (1:1, 0:0, 2:2, 0:1,1:4). Tih ljetošnjih 1:4 u Srebreniku na Pecari dobro pamte. Iako je visoko poražen, Široko Brijeg tu je utakmicu odigrao solidno i imao niz prigoda za pogotke, ali ih je sve "prosuo"..., osim pogotka Danijela Lukića (45. + 1.). Dominik Radić jedan je od zaslužnijih za izbjegnuti poraz u Gabeli, nakon što je kod 1:4 izborio jedanaesterac za Široki, koji je Bože Vukoja pretvorio u pogodak. Do kraja su Marijan Ćavar i Vukoja zabili još dva pogotka za krajnjih 4:4.

- Znamo kakva nas utakmica očekuje protiv Tuzla Cityja. Bit će teško i zahtjevno, bit će sve osim lako. Tuzla možda trenutačno nije u nekoj vrhunskoj formi, ali to je protivnik kojega moramo uvažavati, kvalitetna pojedinačno i momčadski. Mi smo dobro radili preko tjedna. Cilj je jasan - pobjedom zaključiti sezonu i pred našim vjernim navijačima, koji su nas nosili cijele sezone, pokazati koliko vrijedimo - rekao je Radić.

Široki će imati određene kadrovske probleme. Naime, zbog tri žuta kartona u konkurenciji za nastup nisu branič Ilija Mašić i "veznjak" Branimir Barišić. I klupa će biti "nepopunjena" jer je i trener Ivica Barišić dobio treći žuti karton protiv Veleža nakon što je prosvjedovao zbog "slijepog" suca Adisa Mulahasanovića, koji "nije vidio" da je obrana Veleža do kosti "oderala" meso na nozi Morisu Valinčiću. No, to je gruba bh. nogometna stvarnost... Vjerojatni sastav Širokog mogao bi biti: Josipović, Valinčić, Kuprešak, Šuto, Bruno, Ćavar, Vukoja, Pejić, Kpan, Lukić, Bagarić (Tomić, Medić, Musa, Lovrić, Radić, Rozić, Luburić)... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije