priprema jednostavna i brza

Brownies stracciatella sendvič: Ljetno osvježenje gotovo za čas

coolinarika
24.08.2024.
u 10:20

Iako smo za ljetno osvježenje izabrali hladni brownies sendvič s okusom stracciatelle, predlažemo da izaberete omiljenu vrstu sladoleda i rashladite se ovom čokoladnom slasticom čija je priprema jednostavna i brza. 

Sastojci

1 Brownies double choco

3 jaja

150 g omekšalog maslaca

150 g šećera

1 l sladoleda, okus stracciatella

 

Priprema

- Pećnicu zagrijte na 180°C, a veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

- Mješavinu za brownies uspite u posudu i dodajte jaja, omekšani maslac i šećer. Sve zajedno miješajte pjenjačom ili električnom miješalicom na najmanjoj brzini 1-2 minute, dok ne dobijete glatko tijesto, piše Coolinarika.

- Smjesu ravnomjerno rasporedite na lim za pečenje i po površini ravnomjerno rasporedite komadiće čokolade. Pecite 13-15 minuta tj. dok čačkalica koju ubodete u kolač ne izađe čista. Ohladite pa prerežite na dva jednaka dijela.

- Sladoled izvadite iz zamrzivača 10 minuta prije slaganja sendviča kako bi postao maziv.
Pripremite četvrtasti kalup visokih stranica i odgovarajuće veličine te ga obložite papirom za pečenje. Na dno stavite polovicu kolača, prekrijte sladoledom pa poklopite drugom polovicom kolača.

- Zamrznite najmanje 4 sata pa narežite na sendviče željene veličine. Količina je dovoljna za 10 – 12  komada.

 

- Poslužite odmah. 

Savjet

Umjesto sladoleda okusa stracciatella možete prema ukusu koristiti i druge okuse sladoleda. Pripremljene sladoledne sendviče možete čuvati u zamrzivaču do tri tjedna. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije