Čokoladni kolač koji će vas rashladiti

16.07.2024.
u 12:32

Monika Bebek svoje kulinarsko umijeće objavljuje na Instagram stranici Njami snaps, a jedan recept poslala je redakciji Slobodne Dalmacije. "Balans između zdravih i “pijanih” kolača", napisala je kao komentar uz recept koji nam je poslala i baš ga je lijepo opisala. Priprema je jednostavna, zamutite ga odmah i dobro ohladite nakon što se ispeče i ove ćete večeri uživati u izvrsnom osvježenju.

Čokoladni kolač s vinom

Sastojci:

70 g čokolade
90 g slatkog vrhnja
3 jaja
40 g šećera
40 g brašna
10 g kakaa
1 vanilin šećer
1 žlica bijelog vina 

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva, a okrugli kalup za pečenje promjera 15-18 cm obložite papirom za pečenje.

Čokoladu i slatko vrhnje zajedno otopite pa ostaviti sa strane.

Od bjelanjaka istucite snijeg, a žumanjke izmiksajte zajedno sa šećerom. Postupno dodajte ostale sastojke i smjesu čokolade i vrhnja. Na samom kraju dodajte vino i snijeg od bjelanjaka pa ih umiješajte špatulom.

Pecite na 160 stupnjeva, 35 - 40 minuta, prije posluživanja ukrasite šlagom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije