više od 600 mladih

Sattler se pridružio mladima iz cijele BiH u proslavi rezultata programa Generation Change

24.08.2024.
u 11:09

Europska unija u Bosni i Hercegovini proslavila je jučer uspješan završetak programa Generation Change, koji je ove godine obuhvatio 600 mladih ljudi iz cijele zemlje, od kojih je 11 nagrađeno studijskim putovanjem u Bruxelles.

Drugi put zaredom, Generation Change program je mladima iz različitih dijelova zemlje i zanimanja pružio jedinstvenu platformu za povezivanje, suradnju i inovacije.

Sa dva segmenta programa, rad sa studentima na javnim sveučilištima, ali i Političkom akademijom za mlade, program je sudionicima omogućio alate za razvoj njihovih ideja i kampanja na društvenim mrežama, kojima su ostvarili doseg više od 2.5 milijuna ljudi.

Šef Izaslanstva EU i posebni predstavnik EU u BiH veleposlanik Johann Sattler je naveo da Generation Change nije samo program već pokret mladih umova okupljenih kako bi izgradili ideje za bolju budućnost Bosne i Hercegovine.

- Entuzijazam i kreativnost koju su pokazali mladi iz cijele zemlje su zaista impresivni. Uvjeren sam da će iskustva stečena ovdje, a uskoro i u Bruxellesu, osnažiti ove mlade lidere da ostvare trajan pozitivan uticaj - naglasio je Sattler.

Jovana Perić, studentica Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini, istaknula je da će se svi sudionici složiti da je ovo iskustvo bilo drugačije i zanimljivije od svega u čemu su ranije sudjelovali.

- Energija je uvijek bila veoma prijateljska i pozitivna, što je doprinijelo tome da svatko od nas pokaže svoj potencijal i kreativnost - dodala je Perić.

Ove godine, priča o Generation Change-u je svjedočanstvo talenta, inovacije i suradnje mladih Bosne i Hercegovine. Kao priznanje za njihove izvanredne napore, najuspješniji sudionici su nagrađeni studijskim putovanjem u Bruxelles, gdje će imati priliku predstaviti svoj rad i steći vrijedan uvid u funkcioniranje Europske unije, priopćeno je iz Izaslanstva EU u BiH.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije