TUGA U DARUVARU

FOTO Stotine na ispraćaju najmlađe žrtve pokolja u Daruvaru: 'Bio je čovjek koji ne bi ni mrava zgazio'

25.07.2024.
u 16:39

Na Gradsko groblje Daruvar u četvrtak, 25. srpnja, stigli su svi oni koji su se željeli posljednji put oprostiti od Damira Fijale, 36-godišnjeg njegovatelja koji je najmlađa žrtva pokolja u daruvarskom Domu za starije i nemoćne.

Njega je 22. srpnja upucao 51-godišnji Krešimir Pahoki, koji je vatrenim oružjem ubio i svoju majku i još četiri štićenika Doma. Brojni su u pokolju i ozlijeđeni.

- On je bio dva tjedna na godišnjem i ujutro je trebao početi raditi. Ja sam ga odvezao tamo i desilo se što se desilo. To mu je bio prvi dan na poslu poslije godišnjeg odmora, čovjek koji ni mrava nije zgazio, vjerujte - rekao je ranije neutješni otac Damira Fijale (36) za 24 sata.

Zaposlenik Doma za starije i nemoćne u Daruvaru živio je s roditeljima.

- Nije se ženio ni imao djece. Ima brata, on je neurokirurg koji živi u Bjelovaru. Što da vam kažem, supruga je u potpunom šoku - rekao je Damirov otac koji je kratko kazao kako je upravo on kobnoga dana odvezao sina na posao.

Smrt njegovatelja pogodila je cijelo mjesto.

– To niste mogli ne primijetiti na njemu. S toliko je ljubavi i nježnosti pristupao tim starim ženama o kojima je brinuo, pažljivo im pomagao u šetnji, na putu do sobe, kupaonice. Poslije misa, koje sam u domu održavao jednom mjesečno, često bismo sjeli i popili kavu. Bio je jako drag, samozatajan, uvijek spreman pomoći –  kazao je daruvarski župnik Ivan Popić, koji je redovito obilazio korisnike u Domu.

Pahoki je, da podsjetimo, umirovljeni vojni policajac koji je u Domu u Daruvaru pucao iz vatrenog oružja, čime je počinio 11 kaznenih djela: jedno kazneno djelo teškog ubojstva ženske osobe, četiri kaznena djela teškog ubojstva, jedno kazneno djelo ubojstva, tri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju i dva kaznena djela ubojstva u pokušaju

Trenutno se nalazi u istražnom pritvoru.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?