GRANIČNA SURADNJA S HRVATSKOM

Granicu između BiH i Hrvatske čuva 3.347 policijskih službenika

24.05.2018.
u 11:08

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvještaj Ministarstva sigurnosti o provedbi Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o suradnji u nadzoru državne granice za 2017. godinu. 

Prema Izvješću, realizirano je 1.119 mješovitih patrola u prošloj godini, i to 588 patrola na teritoriji BiH i 561 patrola u R Hrvatskoj. Tom prilikom angažirano je ukupno 3.347 policijskih službenika, i to 1.641 iz Granične policije BiH i 1.706 policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Odlukom Vlade Republike Hrvatske o zaprečavanju putnih komunikacija i puteva na državnoj granici s Bosnom i Hercegovinom, hrvatski nadležni organi zapriječili su motornim vozilima dodatnih 25 lokacija na teritoriji Republike Hrvatske, pogodnih za ilegalan prelazak državne granice.

Redovito funkcioniranje zajedničkog kontaktnog centra na graničnom prijelazu Nova Sela – Bijača, uspostavljenog u 2017. godini, dalo je značajan doprinos kvalitetnijoj razmjeni informacija značajnih za prekograničnu suradnju, i u suzbijanju kriminalnih aktivnosti preko državne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Granična policija BiH nastavlja provedbu aktivnosti u skladu sa Sporazumom između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o suradnji u nadzoru državne granice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije