Jedini bh. grad na moru

Neum već privukao turiste, stižu iz cijele Europe

storyeditor/2024-06-09/neum.jpg
10.06.2024.
u 15:37

Cijene jela i pića u ugostiteljskim objektima malo su veće nego prošle godine, a ovise o uređenosti objekta i lokaciji

Protekloga vikenda u Bosni i Hercegovini živa u termometrima pela se iznad 30 stupnjeva, tako da su mnogi odlučili vikend provesti u Neumu i uživati u kupanju u moru. Već u jutarnjim satima stotine kupača osvježile su se u Jadranu, a temperatura u devet sati već je bila 23 stupnja. Na plažama u Neumu protekloga vikenda bilo je mnogo turista iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske… Ugostitelji i hotelijeri zadovoljni su posjećenošću, a veliki priljev turista očekuje se sredinom mjeseca. U hotelima uglavnom borave strani gosti, dok domaći i dijaspora u većem broju počinju dolaziti u špici sezone. Kada je u pitanju privatni smještaj, krevet više traži se već od kraja lipnja.

Cijene jela i pića u ugostiteljskim objektima malo su veće nego prošle godine, a ovise o uređenosti objekta i lokaciji. Deset ćevapa s pomfritom stoji od 15 do 16 KM, koliko morate platiti i za pileći file ili pizzu.

Cijena hamburgera je 13 KM, a u nekim objektima čak 18 KM. Lignje na žaru su 24 KM. Kada su u pitanju pića, espresso kava je od 4 do 5 KM, točeno pivo od 5 do 9 KM, a boca vode 3 KM. Najam ležaljki je 10 KM, a suncobrana 5 KM po danu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?