ŠIROKI BRIJEG

Sindikat državnih službenika FBiH održao sastanak u Županijskom sudu Široki Brijeg

23.08.2024.
u 20:00

Na osnovu poziva Središnjice sindikata održan je sastanak u Županijskom sudu u Širokom Brijegu gdje su ispred sindikata bili prisutni Samir Kurtović predsjednik sindikata, predsjednica SO sudova i tužiteljstva ZHŽ Petrunjela Matijević, ispred sudova i tužiteljstva ZHŽ sastanku su prisustvovali predsjednica Županijskog suda Široki Brijeg Katica Artuković, predsjednica Općinskog suda u Širokom Brijegu Ivanka Kopilaš, predsjednica Općinskog suda u Ljubuškom Ankica Čuljak, zamjenik glavnog županijskog tužitelja Mladen Hrstić.

Predsjednik sindikata Samir Kurtović je prezentirao rad sindikata i određene strategije u cilju zaštite i poboljšanja prava radnika.

Sastanak je protekao kroz izuzetan socijalni dijalog i doneseni su zaključci da Središnjica sindikata uputi dopis prema Vladi ZHŽ gdje će se tražiti sastanak sa premijerom, ministrom pravosuđa i financija kako bi prezentirali primanja uposlenika te da Vlada ZHŽ pokrene postupak i usvoji zakon o plaćama u organima uprave ZHŽ.

Također je dogovoreno da Vlada ZHŽ da suglasnost i da se potpiše Kolektivni ugovor FBiH, saopćeno je iz Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije