LISTOPADSKI IZBORI

SIP BiH ždrijebanjem utvrdio redoslijed na glasačkom listiću za lokalne izbore

25.07.2024.
u 13:33

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIP BiH) je u četvrtak provela postupak ždrijebanja za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću za lokalne izbore 6. listopada 2024. godine, javlja Anadolu.

Predsjednica SIP-a BiH Irena Hadžiabdić izjavila je prije ždrijebanja da je povjerenstvo okončalo proces ovjera političkih subjekata za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2024.

- Danas ždrijebamo ukupno 296 političkih subjekata i od toga 110 političkih partija, 58 koalicija, 76 neovisnih kandidata, 43 neovisna kandidata nacionalnih manjina i devet listi neovisnih kandidata - kazala je Hadžiabdić.

SIP BiH je ovaj postupak proveo elektronskim putem preko Međunarodnog internet-servisa Random.org.

- O postupku ždrijebanja ćemo voditi zapisnik koji će zajedno sa ovom navedenom odlukom nakon sjednice koju smo zakazali danas u 13.30 biti dostupan javnosti na web stranici naše institucije. Svim političkim subjektima želim sreću, da na današnjim ždrijebanju zauzmu poziciju na glasačkom listiću koja im najviše odgovara - poručila je predsjednica SIP-a BiH.

Prema Izbornom zakonu BiH, ždrijebanju su mogli nazočiti predstavnici političkih stranaka, koalicija, neovisni kandidati, predstavnici medija i drugi zainteresirani promatrači.

Lokalni izbori u BiH se održavaju 6. listopada ove godine, a izborna kampanja zvanično počinje 6. rujna.

Iz SIP-a su ranije saopćili da su dosad primili više od 200 prijava koje se odnose na preuranjenu izbornu kampanju i u više od 20 slučajeva izrekli su novčanu kaznu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?