Svečano obilježena 33. godišnjica osnutka HDZ BiH Široki Brijeg

14.03.2023.
u 16:14

U ponedjeljak večer, 13. ožujka, svečanom sjednicom Gradskog odbora HDZ-a BiH Širokog Brijega obilježena je 33. obljetnica osnutka. Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu širokobrijeških žrtava.

Svečana sjednica započela je „Lijepom našom“, te minutom šutnje za preminule članove HDZ-a i poginule i umrle hrvatske domoljube. Također, ispunjena dvorana kina „Borak“ mogla je vidjeti prezentaciju i prisjetiti se mnogih stvari kroz ove 33 godina.

Na svečanoj sjednici bili su prisutni mnogi članovi svih Općinskih odbora HDZ-a Široki Brijeg od osnivanja do danas, članovi svih Temeljnih ogranaka HDZ-a BiH Široki Brijeg, osnivači, članovi, simpatizeri i prijatelji HDZ-a BiH Široki Brijeg.

Također, veliki broj visokih uzvanika i gostiju, predstavnici svih stranačkih struktura, kao i izabrani dužnosnici HDZ-a BiH sa svih razina vlasti, predstavnici kulturnog, znanstvenog i športskog života, gospodarstvenici, čelnici javnih institucija, poduzeća, ustanova i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg Miro Kraljević osvrnuo se na početke djelovanja. „Organizirali smo se na najbolji mogući način kako bi sudjelovali u demokratskim promjenama. Kroz 33 godine puno se stvari mijenjalo. Najveći cilj je bio ostvariti slobodu“, poručio je Kraljević.

„Zahvaljujući ljudima imamo potporu, ali i odgovornost svih ovih godina. Široki Brijeg je sredina koja se razvija. Moramo maksimalno biti organizirani i nastaviti stvarati uvjete za bolji život, zaključio je predsjednik Kraljević.

Skupu se obratio i predsjednik Inicijativnog odbora, dopredsjednik HDZ-a BiH, aktualni predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i izaslanik u Domu Naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

„Temelje HDZ-a nisu poljuljali ni nenarodni režimi, ni represije kojima smo bili izloženi. Temelji Hrvatske demokratske zajednice su univerzalni; univerzalna prava, etička prava i ona koja su dostignuće zapadne demokracije. Moramo biti stranka koja će biti predvodnik pravih vrijednosti, rekao je Ćosić.

Ćosić se osvrnuo i na aktualnu situaciju: „Apeliramo uvijek da se ide na postizanje konsenzusa oko zajedničkih vrijednosti da postignemo harmoniju naših razlika, a ne da nam te razlike budu uvijek inicijalni pokretač novih sukoba i konflikata. Na nama je da čuvamo temelje Hrvatske demokratske zajednice i da nikome nikada ne dopustimo da nas majorizira, odnosno da bude ekskluzivan u državi koja je prije svega i hrvatska.“

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije