sastanak

Tegeltija i Sabolić o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu

03.03.2020.
u 12:09

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanikom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regiji , te o mogućnostima unapređenja suradnje dvije zemlje u oblastima od obostranog interesa.

Predsjedatelj Tegeltija je istaknuo opredijeljenost Vijeća ministara da uloži maksimalne napore kako bi BiH nastavila proces pridruživanja Europskoj uniji, što, kako je naglasio, zahtijeva zajedničko djelovanje svih nivoa vlasti u BiH uz puno poštovanje nadležnosti i mehanizma koordinacije.

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, predsjedatelj Vijeća ministara naglasio je da su dosljedno poštovanje Daytonskog sporazuma i uvažavanje ustavne strukture BiH, koja podrazumijeva punu ravnopravnost tri konstitutivna naroda, od ključnog značaja za nesmetano funkcioniranje institucija na razini BiH i jačanje političkog dijaloga.

Sugovornici su ocijenili da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri, te iskazali opredjeljenje za rješavanje svih otvorenih pitanja, uz međusobno uvažavanje i na dobrobit građana obje zemlje.

Razgovarano je i o aktualnim sigurnosnim i zdravstvenim izazovima u vezi s migrantskom krizom i pojavom koronavirusa - priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?