zdž

Testirana žena iz Visokog nije zaražena koronavirusom

Fena
18.03.2020.
u 09:02

Ženska osoba iz Visokog bila je negativna na koronavirus pa je broj zaraženih u Zeničko-dobojskoj županiji ostao na brojci od četiri zaražene osobe - izjavio je za Fenu šef Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa i ministar zdravstva ZDŽ-a Adnan Jupić. 

- Dobili smo nalaz za ženu iz Visokog, koji je na sreću bio negativan. U ovom trenutku nemamo osoba koje su testirane, odnosno za koje čekamo nalaz - ističe Jupić.

Navodi da se već smanjuje i broj dolazaka iz inostranstva pa se tako drastično ne povećava ni broj osoba koje u toj županiji idu u samoizolaciju.

Što se tiče muškarca iz Tešnja, koji se 5. ožujka iz inostranstva vratio te javio Domu zdravlja u tom gradu, on je jučer smješten u izolatori Županijske bolnice Zenica, ali članovi njegove obitelji , ističe Jupić, nisu testirani u Tešnju.

- Njegova obitelj, s kojima je bio u kontaktu, također je u inostranstvu pa smo poslali obavijest u te zemlje da ih mogu testirati. Tako i mi testiramo osobe za koje dobivamo obavijest iz drugih zemalja - kaže Jupić.

Pojašnjava također da će, jučerašnjim aktiviranjem Županijskog stožera civilne zaštite (KSCZ), Krizni stožer  Ministarstva zdravstva ZDŽ-a nastaviti borbu protiv Covida – 19 te djelovati savjetodavno, ali da će naredbe ubuduće izdavati samo KSCZ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije